• Quick Facts

    Principal: Theresa Sigurdson

    Grade Levels: 6 - 8

    Trustee & District: Miguel Solis, District 8

    School Division/Feeder Pattern:
    Schools Division 1-Thomas Jefferson High School Feeder Pattern

    Executive Director: Angie Torres

    Motto/Mission:
    Eagle Excellence, Eagle Effort, Eagle Esteem

    Uniform Colors:

    • 6 -White Shirts/Khaki or BlackBottoms
    • 7 -Gray Shirts/Khaki or Black Bottoms
    • 8 -Purple Shirts/Khaki or Black Bottoms

    Hoodies:

    For the 2015-2016 school year, students will be allowed to
    wear hoodies to school. Students may wear solid white, gray, purple, or
    black hoodies. No other colors will be allowed. Medrano hoodies
    will be on sale later in the year. Thank you.

    School Colors:
    Purple and Green

    Mascot:
    Eagle


    Bell Schedule
    2015 - 2016

    Zero Hour

    8:00 a.m. – 8:25 a.m.

    Tutoring and Reading Initiative

     

    8:20 a.m.

    Warning Bell


    1st Period

    8:25 a.m. – 9:10 a.m.

    45 minutes

     

    9:10 a.m. – 9:14 a.m.

    4 minute passing period


    2nd Period

    9:14 a.m. – 10:11 a.m.

    47 minutes

     

    10:11 a.m. – 10:15 a.m.

    4 minute passing period


    3rd Period

    10:15 a.m. – 11:00 a.m.

    45 minutes


     

    4th Period

    Homeroom

    6th grade

    11:34 a.m. – 12:19 p.m.

    45 minutes

    7th grade

    11:04 a.m. – 11:49 a.m.

    45 minutes

    8th grade

    11:04 a.m. -11:49 a.m.

    45 minutes


     

    Lunch

     

    6th Grade

    11:00 a.m. – 11:30 a.m.

    A Lunch

    7th Grade

    11:49 a.m. – 12:19 p.m.

    B Lunch

    8th Grade

    12:38 p.m. – 1:08 p.m.

    C Lunch


      

    5th Period

     

    6th grade

    12:23 p.m. – 1:08 p.m.

    45 minutes

    7th grade

    12:23 p.m. – 1:08 p.m.

    45 minutes

    8th grade

    11:53 p.m. – 12:38 p.m.

    45 minutes


    6th Period

    1:12 p.m. – 1:57 p.m.

    45 minutes

     

    1:57 p.m. – 2:01 p.m.

    4 minute passing


    7th Period

    2:01 p.m. – 2:46 p.m.

    45 minutes

     

    2:46 p.m. – 2:50 p.m.

    4 minute passing


    8th Period

    2:50 p.m. – 3:35 p.m.

    45 minutes

     

    3:35 p.m.

    DISMISSAL


    After Hours

    3:35 p.m. - 4:30 p.m.

    P.M. Tutoring